Det blir ingen jul utan öl och whiskey

Något som de flesta vuxna människor tycker hör julen till är alkoholhaltiga drycker. Här har du exempelvis den svenska glöggen, som är en mycket klassisk tradition. Detta är egentligen något som ingen går och köper under resten av året. Ja, kanske till advent för alla de som vill ha något gott till fikat och lussebullen. Något som många skarp gillar är whiskey och öl. Detta är dock något som i stora lass intas under hela året. Ja, det finns helt enkelt ingen tid på året då dessa två drycker är fel. Alternativen är heller inte många. Ja, om du ser till alla de som avstår från alkohol. Här finns det ju alkoholfri öl vilket alla känner till. Hur är det då med alkoholfri whiskey? Jo den finns faktiskt och har redan för 3-4 år sedan lanserats på ett världsomspännande plan.

Ja, det är ju helt enkelt så att det inte finns en tomte i världen som vill se en full förälder som tar hand om sina barn på julen. Tomten han anser att julen är barnen högtid. Här ska då alla vara vakna och värna om detta. Hur är det då med den alkoholfria whiskeyn och kommer den att lanseras i Sverige. Ja, så vitt det går att se så har inte alls det svenska Systembolaget snappat upp denna idé ännu. Kanske är det helt enkelt så att tomten inte heller gillar så stora förändringar.

Det handlar om ingredienserna

När det kommer till kritan så är whiskey något alldeles speciellt. Här ska alla ingredienser ingå, och en av dessa är då malt som är mycket viktigt för smaken. Detta är då något du bara kommer att finna i den alkoholhaltiga originaldrycken. Det finns idag bara ett företag i världen som specialiserat sig på alkoholfri whiskey. Med detta sagt så ser det inte alls ut som det finns någon större marknad för denna produkt. Den riktas i första hand till muslimer, och dessa får ju råd i Koranen att de inte ska fira jul då detta kan vilseleda och ändra deras religion. Summan av kardemumman måste då bli att tomten ser lite mellan fingrarna på alla de som faktiskt vill ha den riktiga whiskeyn under julen och resten av året. För tomten är ju tydligen inte alls muslim. Dessutom är den alkoholfria whiskeyn bara smaksatt med essenser.